Müşteri İlişkileri Yönetimi

caniasERP Müşteri İlişkileri Yönetimi – Customer Relationship Management (CRM) modülünün entegre yapısı sistemdeki diğer tüm modüllerden elde edilen alakalı verilerin merkezi bir şekilde tutulmasına ve yönetilmesine olanak sağlar.

Bu modülde alınan aksiyonlar sayesinde müşteri/tedarikçi ve adaylar ile kurulan tüm iletişimler kayıt altında tutulabilir. Ayrıca Fırsat Yönetimi, Şikayet Yönetimi, Satış Yönetimi, Kurumsal İletişim Yönetimi gibi modüllerden de aksiyon kaydı oluşturulabilmektedir. Planlanan Aksiyonlar uygulaması ile birlikte bir aksiyon grubunun tanımlanması ve bu aksiyona bağlı diğer tüm planlanan aksiyonların tetiklenmesi mümkündür. İletişim bilgilerinin bireysel gereksinimlere göre uyarlanarak tutulması, aday müşteriler için özel yaklaşımlarda bulunulması ve müşteri ilişkileri alanındaki gelişmelere anında cevap verilebilmesi, Müşteri İlişkileri Yönetimi modülünün temel işlevleri arasındadır.

Müşteri İlişkileri Yönetimi modülünün genel sistem içerisindeki yeri grafikte gösterilmiştir.

İletişim Ağı

Her gün e-postalar, telefon görüşmeleri, fakslar, mektuplar ve kısa mesajlar gibi iletişim araçları üzerinden gelen müşteri verileri ile sisteme sayısız bilgi akışı olur. Bu şekilde oluşan veriler ve dokümanlar, diğer tüm modüllerle sağlanan entegrasyon sayesinde sistem üzerinde merkezi olarak saklanır. Satış, servis ve pazarlama departmanlarından elde edilen geçmiş işlemler, ilgili kişiler, adresler, rakipler ile ilişkiler ve rakiplerin davranışları gibi konularda ayrıntılı bilgiler, stratejik ilişki yönetimi için kullanılabilir.

Operasyonel Yapı

Müşteri İlişkileri Yönetimi modülü, tekliften faturaya kadar satış zincirinin tamamındaki düzenleme ve denetleme çalışmalarını destekler. Adres defterinin ve müşteri ana verilerinin entegrasyonu sayesinde, belgeler hızlı ve hatasız şekilde düzenlenebilir ve eksiksiz olarak takip edilebilir.
Ayrıca ‘Aday Müşteri/Tedarikçi’, ‘Müşteri’ veya ‘Tedarikçi’ gibi tipler oluşturulabilir, ilgili kişiye atanabilir ve adaylık anından itibaren yapılan tüm işlemler takip edilebilir.

Mobil Bağlantı

Modüle ait mobil uygulamanın akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar gibi mobil cihazlarda kullanılabiliyor olması, saha hizmetindeyken de ilgili verilerin oluşturulmasına ve bakımlarının yapılmasına olanak sağlar. Satış Elemanı Konsolu, modüldeki önemli işlev alanlarına hızlı bir genel bakış sunar ve müşteri ilişkilerinin ve bu ilişkiler sonucunda elde edilecek tepkilerin daha şeffaf şekilde yönetilmesini sağlar. Tüm iletişim geçmişinin bağımsız şekilde görüntülenebilmesi olanağı, saha hizmetindeki bir çalışanın günlük işlerini son derece kolaylaştırır.

Entegrasyon

Müşteri İlişkileri Yönetimi modülü ERP sisteminin tümü ile bütünleşik çalıştığından dolayı şirketlere müşterileri, tedarikçileri ve müşteri/tedarikçi adayları ile ilgili daha iyi tahminlerde bulunma olanağı sağlar. Tarihçe takibi sayesinde sistemdeki tüm verilerin (Satış Yönetimi, Satın alma Yönetimi, Genel Muhasebe, Servis Yönetimi, Üretim Yönetimi, Envanter Yönetimi vb.) detaylarına ve ilgili tüm modüllere ulaşılabilir. Ayrıca Kurumsal İletişim Yönetimi modülü ile bütünleşik çalışması sayesinde de etkinlikler/aksiyonlar ilgili kişilere-müşterilere göre özel olarak düzenlenebilir. Doküman Yönetimi modülü ile birlikte müşteri/tedarikçi/aday müşteri/aday tedarikçiler ile ilgili tüm belgeler kayıt altında tutulup sistemden takip edilebilir. Satış Elemanı Konsolunda yer alan kısayollar sayesinde satış personelleri yeni aksiyon ya da Satış Yönetimi modülünde satış belgesi oluşturma gibi işlemleri yapabilirler. Çağrı merkezi çalışanlarının kayıtlara hızlı erişimi ve belirli işlemlerin ve yönlendirmelerin otomatik yapılması amacıyla santral entegrasyonu da yapılabilir. Tüm bu entegrasyonların yanı sıra Müşteri İlişkileri Yönetimi modülünün bağımsız bir çözüm olarak kullanılabilmesi de mümkündür. Ancak modülün caniasERP genel sistemine eksiksiz şekilde entegre edilmesi, Pazarlama, Çağrı Merkezi, Satış ve Servis departmanları arasında birbirleriyle uyumlu ve entegre bir çalışma gerçekleştirilmesini sağlar.

Özelliklere Genel Bakış:

  • caniasERP sistemine kusursuz entegrasyon

  • Aksiyon yönetimi

  1. İletişim yönetimi

  2. Aday müşteri/tedarikçi, tedarikçi ve müşteri

  3. Verilerin bakımı

  4. İletişim planlama, irtibat geçmişi

  5. Tele-pazarlama desteği / Santral entegrasyonu imkanı

  6. Çoklu posta/mektup/SMS gönderimi

  7. Müşteri grubu analizi

  8. Planlanan Aksiyonlar

  • Kurumsal İletişim Yönetimi modülü ile entegrasyon

  1. e-Posta istemcisi

  2. Takvim işlevi

  3. Görev yöneticisi

  4. Aktivite yöneticisi

  5. Adres defteri yönetimi

  6. SMS gönderimi

  • Satış kampanyası yönetimi

  • Satış elemanı konsolu

  • Değerlendirmeler